Вхід
Неділя, 19.05.2024, 11:44
Головна » Пригоди SC2 в Кореї

Пригоди SC2 в Кореї

02.08.2010, 22:23

Після проблем із законом під час бети SC2 Бліззард пообіцяла дотримуватися й шанувати закони Республіки Корея, однак незадовго перед релізом і під час релізу порушила свою обіцянку. За корейським законам компанії можуть розміщувати рекламні борди присутні лише на певних будівлях. За порушення йде символічний штраф у Районі 5000 доларів. Бліззард вирішила, що 5К $ не гроші, і вішала рекламу там, де заманеться.


Це й не дивно, беручи до уваги бюджет рекламної компанії в Кореї в 30 млн. доларів. Однак більша частина цих грошей була витрачена на "просування" тільки позитивних новин про Старкрафт 2 у багатьох новинних агентствах. І тільки Фомос написав про незміряно проблем і витратах Бліззард перед релізом СК2 - щоб зробити СК2 більш досконалим Бліззард найняла спеціальних корейських дублерів для повного переведення гри і навіть правила міміку персонажів, щоб рух губ відповідало корейському мови.


Проте, коли повернемося до наших баранів. Бліззард не мала права ігнорувати закони про зовнішню рекламу, так як ще з часів чемпіонату світу з футболу, який проводився в Кореї, багато компаній тоді влетіли на цьому, і з тих пір шанують закон. Зараз же, в очах обивателів, Бліззард навмисне порушує закон, незважаючи на свої обіцянки.


Ще однією проблемою в просуванні СК2 стали перешкоди з боку комп'ютерних клубів. Нагадаю, що комп'ютерні клуби (PC Bangs) мають величезну популярність серед корейської молоді. Так от. Якщо купивши комерційну ліцензію СК1, клуб міг використовувати її, скільки влізе, то за СК2 Бліззард вимагає відрахувань за кожне використання, що виливається приблизно 220 вон на годину. А це 20% від годинної оплати, що беруть клуби з користувачів, і до того ж на порядок дорожче ніж при індивідуальній підписці.


Згідно метрика, зібраних gametrics.com, СК2 у перший день продажів за популярністю був на 20 місці в комп'ютерних клубах (СК1 у свій час був на п'ятому), а серед домашніх користувачів СК2 зайняв почесне 67 місце (СК1 був на 19 місці в день релізу ).
Share |
Джерело: http://reps.ru/ | Додав: harddog72 | Теги: SC2 в Кореї
Переглядів:522 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
StarCraft 2 Club ua
Blog my
JumpListTweaker
UKRSTREET.net
Вгору
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Львівський каталог сайтів