Вхід
П`ятниця, 03.05.2024, 20:21
Головна » Куточок розробників: Баланс в іграх 1 на 1

Куточок розробників: Баланс в іграх 1 на 1

10.10.2010, 23:14

З моменту виходу Wings of Libertyкоманда розробників StarCraft II уважно вивчала те, як граєте ви, і грала сама, щоб з'ясувати, наскільки збалансовано виглядають різні поєднання всіх трьох рас на полі бою. Ми регулярно вивчаємо наші внутрішні дані та статистики про гравців по всьому Battle.net.
Однак у цьому матеріалі ми розглянемо питання на прикладі гравців північноамериканського регіону. Виключно з метою спрощення підрахунків.


Отже, серед розглянутих гравців:


За протоссов грають 38.5% часу.
За терранов - 38.0% часу.
За зергов - 23.5% часу.



Це загальні відсотки по всіх лігам, проте, якщо розглянути кожну лігу окремо, поєднання буде приблизно таким же. Дана статистика наочно демонструє, що зергами грають рідше, ніж іншими расами.Коли ми складаємо загальнодоступні рейтинги, такі, наприклад, як «Топ 200», ми враховуємо цей фактор і намагаємося, щоб рейтинг відбивав цю пропорцію. Ми не хочемо допустити ситуації, коли якась немаленька група зергов залишилася б за кадром без можливості пробитися в топ.


Тепер давайте розглянемо відсоток перемог і поразок у кожній расової комбінації протягом великої кількості ігор. Це важливий чинник, який нам необхідно враховувати при розгляді довгострокової перспективи розвитку кожної раси і расової комбінації. Ці цифри враховують реальний рівень гравців, тобторозглядають ситуацію матчу гравців з рівним рівнем і п'ятдесятивідсотковий шансом на перемогу, прибираючи ефект системи підбору супротивників. Отже,


Відсоток перемог у Алмазної лізі (з урахуванням рівня гравця)


49.6% у протоссов в битві проти терранов.
52.8% у протоссов в битві проти зергов.
49.6% у теранів у битві проти зергов.



Відсоток перемог у Платинової лізі (з урахуванням рівня гравця)


56.3% у протоссов в битві проти терранов.
47.3% у протоссов в битві проти зергов.
44.5% у теранів у битві проти зергов.



Відсоток перемог у Золотій лізі (з урахуванням рівня гравця)


61.0% у протоссов в битві проти терранов.
61.1% у протоссов в битві проти зергов.
49.5% у теранів у битві проти зергов.



Відсоток перемог у Срібній лізі (з урахуванням рівня гравця)


63.6% у протоссов в битві проти терранов.
50.7% у протоссов в битві проти зергов.
51.6% у теранів у битві проти зергов.



Відсоток перемог у Бронзовою лізі (з урахуванням рівня гравця)


59.0% у протоссов в битві проти терранов.
55.1% у протоссов в битві проти зергов.
45.4% у теранів у битві проти зергов.



Як ми бачимо, у багатьох лігах в битвах протоссов проти терранов є деякі труднощі.Цей факт підтверджується нашим власним досвідом гри і відгуками гравців. Ми працюємо над вирішенням.


Крім того, хоча наші статистики в усіх лігах і не свідчать про реальну необхідність змін для зергов, відгуки співтовариства і наш власний досвід говорить нам про те, що деякі поліпшення внести все ж треба, щоб гра за зергов доставляла більше задоволення.


Тому зміни у балансі в нашому наступному оновленні будуть в першу чергу зосереджені навколо зергов.



Ось кілька змін, які ми на даний момент плануємо внести:


Радіус атаки тарганів буде збільшений.Це поліпшить ефективність даної бойової одиниці, особливо при використанні великих груп, і надасть зергам більше можливостей в середині і ближче до пізніх стадіях гри.


Мікоз буде запобігати використанню здатності «стрибок».Це дозволить зергам боротися з нескінченно «скачуть» сталкерами, які у великих кількостях можуть бути вкрай неприємні.


Будівництво казарм буде вимагати наявності сховищ, що дозволить боротися з ранніми атаками терранов головорізами.


Поліпшення швидкості головорізів буде вимагати наявності заводу, що також покликане послабити ранні атаки терранов головорізами, особливо в командних матчах.


Ми плануємо збільшити міцність будов зергов.Це допоможе зробити вразливі технологічні прибудови зергов більш стійкими до рейдів супротивників. Це поліпшення, швидше за все, не зробить дуже помітного впливу на гру в цілому, але нинішні значення міцності будинків здаються нам злегка заниженими.



Ми дуже хочемо, щоб наші талановиті та віддані гравці завжди знали, що ми тут, і ми прислухаємося до їхніх думок.І що ми плануємо продовжувати вносити акуратно розраховані і неодноразово вивірені зміни до балансу гри, грунтуючись на відгуках нашого співтовариства (тут і на фан-сайтах), а також на спостереженнях за іграми професіоналів, турнірами і на нашому власному досвіді гри на Battle.net разом з вами.

Share |
Джерело: http://www.white-ra.com/ | Додав: harddog72 | Теги: Баланс в іграх 1 на 1
Переглядів:721 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
StarCraft 2 Club ua
Blog my
JumpListTweaker
UKRSTREET.net
Вгору
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Львівський каталог сайтів